Τι είναι

Η πλατφόρμα REDU είναι μια εκπαιδευτική πλατφόρμα που δημιουργήθηκε με σκοπό να βοηθήσει στην διάδοση της γνώσης, τεχνικής και θεωρητικής,  που αφορά το ρεμπέτικο τραγούδι σε ανθρώπους που για διάφορους λόγους δεν έχουν πρόσβαση στην δια ζώσης διαδασκαλία.

Σε αυτήν την πρώτη φάση υλοποίησης της, περιέχει εκπαιδευτικό υλικό που αφορά το έργο του συνθέτη και κιθαρίστα του ρεμπέτικου Κώστα Σκαρβέλη.

Οι πληροφορίες που προσφέρονται είναι:

  1. Full score κάθε τραγουδιού σε διαδραστική μορφή, όπου ο χρήστης μπορεί να επέμβει αλλάζοντας την ταχύτητα αναπαραγωγής, επιλέγοντας ποιο από όλα τα κανάλια της σύνθεσης θέλει να ακούσει βλέποντας το αντίστοιχο σημείο της παρτιτούρας να φωτίζεται, καθώς και οποιοδήποτε συνδυασμό οργάνων που έχουν καταγραφεί σε πολυκάναλη μορφή. Δίνεται επίσης η δυνατότητα αναπαραγωγής σε loop mode για όποια περιοχή του τραγουδιού επιλέξει ο χρήστης για διευκόλυνση στην μελέτη καθώς και κουμπιά γρήγορης μεταφοράς στα βασικά μέρη του τραγουδιού.
  2. Ιστορικά στοιχεία κάθε τραγουδιού.
  3. Μορφολογική και τροπική ανάλυση κάθε τραγουδιού.
  4. Τους στίχους κάθε τραγουδιού
  5. Εκπαιδευτικά βίντεο στα οποία παρουσιάζεται ο τρόπος που παίχτηκαν τα τραγούδια στην μισή ταχύτητα.

Σε αυτή την φάση το εκπαιδευτικό υλικό αφορά κυρίως την λαϊκή κιθάρα αλλά φυσικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί άνετα από όλους τους μουσικούς ανεξάρτητα από το όργανο που παίζουν.